Stucadoorsbedrijf TD
M. 06 44 555 403
E. info@stucadoorsbedrijftd.nl

Stucwerk in acht stappen

Pleisterwerk: Ondergrond controle.

Deze wand is een zuigende wand. Voorstrijken is daarom erg belangrijk.
Stucen in acht stappen

Hoek controle.

Het plaatsen van een hoekprofiel is hier noodzakelijk voor het verkrijgen van een rechte "te lood" hoek. Een hoekprofiel beschermd de uitwendige hoek tevens ook direct tegen stoten en andere belastingen.

Stucen in acht stappen

Smeren.

Smeren is de basis van het stucen. Bij het opzetten van de gips word de gips zo vlak mogelijk verdeeld. Gebruik bij hogere delen altijd een trapje, en ga bij lage delen altijd door de kniëen. Dit voorkomt rugklachten. Ga niet te vaak over 1 stuk smeren want dan word de gips slap. Stucen in acht stappen

Rijen.

Door met een rij over de gesmeerde delen te gaan, kan de gips vlak uitgesmeerd worden. Als dit nog eens gedaan word als de gips wat steviger is geworden kunnen allen bulten en kluilen worden weg gewerkt.
Stucen in acht stappen

Messen.

Als de gips wat verder in het verhardings proces zit kan er worden gemest. Dit houd in dat al kleine gaatjes worden opgevuld en de wand zijn nieuwe vorm begint aan te nemen. Als er voor het filzen nog 1 keer het messen word herhaald worden alle laatste kleine onevenheden verwijderd.
Stucen in acht stappen

Filzen.

De gips is nu bijna verhard. Doormiddel van een filzblok ( spons ) en water kan de bovenste laag van de gips weer soepel gemaakt worden.
Stucen in acht stappen

Messen.

Het spackmes zorgd ervoor dat de soepele laag ( slick ) uitgesmeerd word over de wand. De slick zorgd ervoor dat de eerste gladheid voelbaar is. ( behang klaar )
Stucen in acht stappen

Pleister.

Als nu de gips voor 98% is uitgehard kan er nog op de traditionele wijze worden gepleisterd. Dit houd in dat de muur nog 1 keer word afgepleisterd en dat de wand schilder klaar is.

Stucen in acht stappen

Recente stukadoor projecten
Voor en na stucwerk project foto's
stucwerk in acht stappen

Onze klanten over Stucadoorsbedrijf TD

 
Project: Stucwerk in Huizen 
Referentie: Joost en Inge Greven
Datum: 08-05-2012
Cijfer: 5 van de 5 sterren
“In Juni 2013 heb je bij ons de woonkamer en hal gestuukt. Nog dagelijks genieten we van het verbluffende resultaat. Je hebt schitterend werk geleverd. Het is fijn om met iemand te werken die zo netjes en punctueel werkt als jij. We kunnen jou bij iedereen van harte aanbevelen."
 

Contactgegevens

Eemnesserweg 31
1271 LS Huizen
06 44 555 403
06 44 555 403
info@stucadoorsbedrijftd.nl

Volg ons op social media

Offerte aanvraag